Jaunais Hilux GR SPORT ar nebijušu veiktspēju / WESS Motors Toyota / Jaunumi

Jaunais Hilux GR SPORT ar nebijušu veiktspēju

Kā atspēriena punktu izmantojot vairākkārtējā Dakaras rallijreida uzvarētāja mantojumu, jaunais Hilux GR SPORT novatorisko un nepārspējamo Toyota pikapu, kas tiek ražots jau kopš 1968. gada, paceļ neredzēti augstā līmenī. Proti, modeļa jaunā versija, pateicoties platākai šķērsbāzei un būtiski uzlabotai vadāmībai, ir Hilux ar visu laiku labākajām gaitas īpašībām gan uz ceļa, gan bezceļa apstākļos.

Pie dīleriem Hilux GR SPORT nonāks 2024. gada otrajā pusē.

Dubultkabīnes Hilux GR SPORT nodrošina pārliecinošu uzlabotas vadāmības un stabilitātes kombināciju ar klasē labāko vilktspēju (3500 kg) un kravnesību (1000 kg).

Salīdzinot ar standarta Toyota Hilux, GR SPORT ir būtiski palielināta gan priekšējā, gan aizmugurējā šķērsbāze – par attiecīgi 140 mm priekšā un 155 mm aizmugurē.

Optimizētā vadāmība nodrošina pārliecinošu stabilitāti un mazina trokšņus no vibrācijām. Arī piekare un bremžu sistēma ir pielāgota konkrētā modeļa specifikai un paredzamajiem lietošanas apstākļiem. Azartisku braukšanu un sportiskas sajūtas GR SPORT versija nodrošina bez mazākajiem kompromisiem braukšanas komforta jomā, tāpēc tas būs ideāls partneris, kura sabiedrību baudīt arī ikdienā.

Jaudīgais un laika gaitā pārbaudītais 2,8 litru dzinējs, kas Hilux klāstā tika ieviests 2020. gadā, mašīnai nodrošina atsaucību un vitalitāti neatkarīgi no apstākļiem. Motors attīsta 204 DIN ZS / 150 kW un 500 Nm maksimālo griezes momentu, un darbojas pārī ar sešpakāpju automātisko pārnesumkārbu.

Hilux GR SPORT spēcīgā mērķtiecība atspoguļojas arī salonā, kur īpaši uzsvērts augstas veiktspējas modeļu mantojums. Stilīgu noskaņu interjerā rada melna, vienkrāsaina apdares tēma, kas papildināta ar sarkaniem akcentiem, piemēram, kontrastējoši sarkanām drošības jostām, kuru sūtība ir uzsvērt GR SPORT sportisko identitāti. Tāpat mašīnai ir pārslēgi pie stūres, kas paver iespēju pārnesumus pārslēgt manuāli, un alumīnija pedāļi kā noslēdzošais akcents sportiskajā interjerā.

Salonam eleganci piešķir un braucējiem augstu komfortu nodrošina perforēti sporta sēdekļi ar zamšādas un ādas apdari un sudraba krāsas šuvēm. Tie ne tikai uzlabo salona izskatu, bet arī nodrošina izcilu komfortu un labāk notur pasažierus savās vietās, kad uz viņiem iedarbojas lieli laterālie spēki.

Hilux GR SPORT ir aprīkots ar jaunāko Toyota Smart Connect multimediju sistēmu un 8 collu skārienekrānu. Pieslēdzot sistēmai viedtālruni vai planšetdatoru, Apple CarPlay var izmantot bezvadu režīmā, bet Android Auto, pievienojot viedierīcei vadu.

Multimediju pakotnē cita starpā ietilpst piekļuve mākoņpakalpojumā bāzētai navigācijas sistēmai, kas izmanto reāllaikā atjauninātu satiksmes informāciju precīzai un efektīvai maršruta plānošanai. Vienlaikus multimediju sistēmā ir arī iegultā navigācijas sistēma, ko var izmantot, ja nav tīmekļa pārklājuma un piekļuves datu mākonim.

Papildu ērtības nodrošina visu programmatūras uzlabojumu vai atjauninājumu saņemšana bezvadu režīmā, izmantojot automobiļa datu sakaru moduli (DCM). Tas nozīmē, ka sistēmas atjaunināšanai nav nepieciešams automašīnu nogādāt servisa centrā. Tāpat sistēmu var izmantot, lai atjauninātu Toyota T-Mate/Toyota Safety Sense programmatūru.

Tehniskās izmaiņas

Visurgājēja attieksmes un uzticamības dēļ Hilux ir augsti vērtēts modelis visā pasaulē, un tā jaunā versija GR SPORT tikai spēcina šo vēsturisko mantojumu.

Jau tā iespaidīgās bezceļa braukšanas spējas vēl vairāk uzlabo no 29 līdz 30 grādiem palielinātais piebraukšanas leņķis un par 20 mm paaugstinātais klīrenss. Vienlaikus šķērsbāze priekšā palielināta par 140 mm, bet aizmugurē – par 155 mm.

Vienmērīgāku un stabilāku braukšanu pa jebkāda veida ceļa segumu nodrošina jauninājumi, kuru galvenais mērķis ir vēl vairāk uzlabot vadāmību, palielināt taisnvirziena stabilitāti un sasniegt jaunu komforta līmeni. Pašreizējo dubulto cauruļu amortizatoru risinājumu aizstāj mono caurules amortizatori. Pateicoties lielākam virzuļa laukumam, tie nodrošina labāku amortizācijas veiktspēju un ātrāku reakciju sarežģītos apstākļos. Tas palīdz Hilux GR SPORT pārliecināti un droši pārvarēt viļņainas vai nevienmērīgas virsmas.

Jaunie un vieglākie 17 collu riteņi ir aprīkoti ar visiem segumiem domātām riepām, kas uzlabo saķeri un kopējo stabilitāti. Visbeidzot vadītājam sirdsmieru nodrošina precīzu un jaudīgu bremžu sistēma ar 17 collu diskiem priekšā un 15 collu aizmugurējiem diskiem līdzšinējo trumuļu vietā.

Jaunā Hilux GR SPORT pārdošana sāksies 2024. gada pirmajā pusē, un pirmie auto pie dīleriem nonāks 2024. gada otrajā pusē.