WESS Motors elektrificē Pasaules skriešanas čempionātu ar jauno Toyota bZ4X / WESS Motors Toyota / Jaunumi

WESS Motors elektrificē Pasaules skriešanas čempionātu ar jauno Toyota bZ4X

Gatavojoties Pasaules čempionātam skriešanā (World Athletics Road Running Championships) Rīgā, WESS Motors Toyota maratona organizatoram Aigaram Nordam pasniedz jauno un pilnībā elektrisko Toyota bZ4X auto modeli. WESS Motors Toyota ir ilggadīgs Rīgas skriešanas maratona atbalstītājs, ik gadu nodrošinot organizatorus ar jaunākās paaudzes videi draudzīgiem spēkratiem, šogad pirmo reizi pilnībā elektrisks nulles izmešu auto. Toyota ir inovāciju līderis, piedāvājot videi draudzīgus mobilitātes risinājumus un popularizē “zaļās domāšanas” iniciatīvas.

Aleksejs Radionovs, AS WESS izpilddirektors: “Ar skriešanas maratona organizatoriem sadarbojamies jau otro gadu desmitu, jo mums ir vienotas vērtības. Toyota prioritāte ir vides ilgtspēja un attīstība, pateicoties Toyota milzīgajai pieredzei elektrificēto transportlīdzekļu tehnoloģijās, visas sadarbības laikā, mēs spējam nodrošināt maratona organizatorus ar jaunākās paaudzes auto modeļiem. Šogad pirmo reizi piedāvājam pilnībā elektrisko Toyota jaunāko auto bZ4X, kas ir absolūts inovāciju līderis un vairāk nekā ceturtdaļgadsimtu ilga darba mantojums. To atzinīgi novērtē arī WESS Motors Toyota klienti, kas priekšroku dod veselīgam un aktīvam dzīvesveidam, tostarp, izvēloties videi draudzīgākus auto risinājumus.”

“Pasaules čempionāta skriešanā Rīgā norisei nozīmīgāko atbalstu nodrošinās virkne vadošu Latvijas un starptautisku zīmolu, kas jau iepriekšējo gadu laikā aktīvi iesaistījušies tautas sporta atbalstīšanā. Tieši tāpat kā Rimi Rīgas maratonā, arī Pasaules čempionāta skriešanā oficiālais auto ar Wess Motors atbalstu būs Toyota. Wess Motors un Toyota organizatorus apgādās ar jaunākajiem Toyota modeļiem, tai skaitā, pilnīgi elektrisko Toyota bz4x, kas izcili iederēsies Pasaules čempionāta ilgtspējas nodrošināšanas programmā, kā arī finansiāli atbalstīs Pasaules pirmā čempionāta skriešanā norisi”, komentē Aigars Nords, Pasaules čempionāta skriešanā organizatoru komandas vadītājs.

WESS Motors Toyota īsteno Toyota ilgtspējas stratēģiju un rūpes par apkārtējo vidi, atbalstot sportiskas iniciatīvas un nodrošinot organizatorus ar jaunākajiem Toyota ekonomiskajiem, dabai draudzīgajiem automobiļiem, tostarp ar jaunāko pilnībā elektrisko Toyota bZ4X modeli.

Toyota bZ4X ir pirmais pilnībā jaunais akumulatora elektriskais transportlīdzeklis (BEV). Tas paver jaunus ceļus, ieviešot uzņēmuma nulles izmešu apakšzīmolu bZ “Beyond Zero”, un dod iespēju pirmo reizi BEV tirgū piedāvāt īstas SUV bezceļa braukšanas spējas. Toyota bZ4X pilnībā oriģināls modelis un pirmais no bZ sērijas auto, kas konstruēts uz jaunas BEV modeļiem paredzētas Toyota platformas. eTNGA platformā akumulatora bloks ir integrēts šasijā un pilnībā atrodas zem automašīnas grīdas. Tādā veidā auto ir ieguvis spēcīgu un ļoti stingru konstrukciju un zemu smaguma centru, kas arī nosaka Toyota bZ4X stabilo un dinamisko sniegumu. Toyota bZ4X konstrukcija un dizains ietver aerodinamiskos elementus, kas palielina nobraucamo attālumu. Toyota bZ4X ir iekļauts Eiropas Gada auto 2023 finālistu sarakstā.

Par Pasaules čempionātu skriešanā Rīgā:

Pasaules čempionāts skriešanā (World Athletics Road Running Championships), kas pasaules pirmizrādi Rīgā piedzīvos 2023. gada 30. septembrī un 1. oktobrī, būs nozīmīgākais tautas sporta un vieglatlētikas pasākums Baltijas valstu vēsturē. Unikālie skriešanas svētki, kas pasaules čempionus Rīgā kronēs jūdzes, piecu kilometru un pusmaratona distancēs, pirmoreiz kopā ar elites skrējējiem visās distancēs pulcēs arī vairākus desmitus tūkstošus amatier-skrējēju no vismaz 100 pasaules valstīm. Pasaules Vieglatlētikas savienība (World Athletics) Rīgas kandidatūru Pasaules čempionāta skriešanā rīkošanai apstiprināja 2021. gada jūlijā. Pasaules čempionātu organizē Rimi Rīgas maratona komanda (SIA “Nords Event Communications”) tandēmā ar Latvijas un Pasaules vieglatlētikas savienībām. Pasākuma oficiālie partneri ir Rīgas Dome, Izglītības un Zinātnes ministrija, Latvijas Investīciju un Attīstības aģentūra un Rimi Rīgas maratons. Latvijas privātā sektora partneri ir Sportland, dabīgais minerālūdens Mangaļi un Mēness aptieka.