Toyota T-Mate – jauns nosaukums Toyota drošības un autovadītāja atbalsta sistēmām / WESS Motors Toyota / Jaunumi

Toyota T-Mate – jauns nosaukums Toyota drošības un autovadītāja atbalsta sistēmām

Toyota ir apņēmusies nodrošināt visaugstākos drošības standartus savos transportlīdzekļos, pastāvīgi meklējot veidus, kā izmantot jaunas tehnoloģijas, lai palīdzētu izvairīties no negadījumiem un uzlabotu vadītāja, viņu pasažieru un citu satiksmes dalībnieku aizsardzību. Šīs pieejas rezultātā ir radītas jaunas paaudzes modernās vadītāja palīgsistēmas, citādi pazīstamas kā ADAS, kurām ir aizvien lielāka loma, braukšanu padarot drošāku. 

ADAS komplekss aptver plašu sistēmu klāstu, kas izstrādātas, lai uzlabotu drošību daudzās braukšanas situācijās, sākot no precīzas novietošanas stāvvietā līdz braukšanai pa pilsētas ielām un lielceļiem. 

Attīstoties drošības tehnoloģijām, arvien vairāk tiek izmantoti sensori, radari un kameras, lai pastāvīgi uzraudzītu ne tikai transportlīdzekļa darbību, bet arī apkārtējo satiksmi un vidi, brīdinot vadītāju par iespējamiem apdraudējumiem un vajadzības gadījumā aktivizējot bremzēšanu, stūrēšanu un droseles kontroli, lai palīdzētu novērst negadījumu vai mazināt tā sekas. 

Toyota T-Mate ir jauns veids, kā Toyota var informēt par reālajiem ieguvumiem no ADAS izmantošanas, autoindustrijai virzoties uz vēl vairāk automatizētiem un pašbraucošiem automobiļiem.  

Tas arī dod iespēju lietotājiem draudzīgākā veidā izskaidrot ADAS darbību, atklājot, kā jūsu Toyota vienmēr rūpējas par jums, esot nemainīgi modrs partneris ikvienā braucienā.   

T-Mate apvieno Toyota Safety Sense ar citām aktīvajām braukšanas un parkošanās palīgsistēmām, lai ne tikai atvieglotu un padarītu drošāku braukšanu, bet arī aizsargātu visus automašīnā esošos cilvēkus un citus satiksmes dalībniekus visdažādākajos satiksmes scenārijos. 

Nepārtraukta progresīvo drošības sistēmu pilnveidošana un to plaša ieviešana visā automobiļu klāstā apliecina Toyota apņemšanos samazināt negadījumu skaitu. Ievērojot šo filozofiju, T-Mate debija sakrīt ar jaunākās paaudzes Toyota Safety Sense (TSS) sistēmas ieviešanu, kas ietver vairākus jauninājumus un uzlabojumus.  

Sadursmes novēršanas sistēma (Pre-Collision System) pirmo reizi nodrošina paātrinājuma apslāpēšanu pie maza ātruma (aizsardzība pret iespējamu pedāļu sajaukšanu), palīgu situācijām, kad priekšā strauji iegriežas cits transportlīdzeklis (Intersection Cut-In Traffic Assist), kā arī ietver uzlabotu pretimbraucošo transportlīdzekļu noteikšanu un krustojumu izbraukšanas palīgu. 

Citas jaunās TSS funkcijas ir avārijas apstāšanās sistēma (EDSS) un attālinātie atjauninājumi, kas aktualizē uzstādītās funkcijas un ļauj modeļa dzīves cikla laikā pievienot jaunas. 

T-Mate pakotne atšķiras atkarībā no konkrētam modelim un/vai aprīkojuma līmenim pieejamajām funkcijām. Jaunais kopējais nosaukums tiek laists klajā dažādos tirgos līdz ar jaunu modeļu ieviešanu.